onsdag 28 januari 2009

Lapptäcke

Så här kan det se ut på rumsbordet hos oss. Just nu utlagt på altanen. Det är alltså de handarbeten som just nu jobbas på. En sjal, januarisockar,benvärmare,lila sockar utan häl och så lapptäcket som jag gjort klart idag.

Så fint det blev, efter mycket möda och stort besvär. Sömsmåner som blev fel, ja allt blev fel från början. Lapptäcket har legat utlagt i mitt hobbyrum (i bitar) säkert 3 månader. Det är lätt att förstå att papperskorgen varit en snabb utväg att bli fri allt. Men av någon anledning så blev det kvar. Tomten var den siste som rev om alla bitar. Så kom nyår och ett nyårslöfte "Januari månad, då ska det vara klart" JAG HAR LYCKATS.

Närbild med min nya kamera.
Posted by Picasa

Januarisockan

Här är nu min januarisocka. Den blir inte klar under rätt månad, mönstret tar lång tid för mig. Jag stickar med Regia Silk. Nu klarar jag att läsa mönstret och jag har lärt mig mycket av detta. Men jag har hälen kvar och det vet jag inte ännu om jag fixar. Sen ska väl socka två gå som en DANS så det kan kli klart i vår i alla fall.
Februarisockarna verkar roliga och lättare.
Posted by Picasa

måndag 26 januari 2009

Bytesmössa

Den här fina baskern har jag fått från Ulrika "Sticka Mera". Den passade mig jättebra. Jag fick den redan i början av januari, men har inte kommit mig för att fota den. Jag har NY kamera och måste läsa bruksanvisning. Den gamla kameran har jag förlagt, vet ej var den är. Det var väl meningen att jag skulle tvingas att lära mig den nya.
Tack ännu en gång Ulrika.
Posted by Picasa

söndag 18 januari 2009

Vant och sockbyte

De här vantarna har jag nu skickat till Odense i Danmark. Jättekul med byteskompis där.

Här är en bild på baskern. Den skickas till Sollefteå. Den är stickad efter mönstret Baroness Berett. Det är ett mycket trevligt mönster att sticka.
Posted by Picasa

tisdag 13 januari 2009

Min julklapp

Jag fick garn och stickbeskrivning till julklapp av Medea. Det är dubbelvantar. Den inre vanten är stickad i Regia och den yttre i Järbos ullgarn. Tack, det var en jättebra present.
Jag stickar vidare på Januarisockarna. Nu går det bra, men jag kan inte prata och inte se på TV samtidigt som jag stickar.

Posted by Picasa

lördag 10 januari 2009

Pomatomus KAL

Det här ska bli benvärmare. Jag är med i Pomatomus KAL som du hittar hos Stickfrossa.
Jag har aldrig stickat det mönstret tidigare,tyckte det såg svårt ut när jag såg det bland Sockklubbens mönster. Men nu har jag blivit tuffare och ger mig på allt mer som jag förr inte trott att jag skulle klara. Det här går bra. Jag har vridit några maskor fel (K2tog tbl),
men det gör inget. Det är ju av misstagen man lär sig, det får vara lite fel i början. Nu gör jag i alla fall rätt.
Det är ett mycket roligt mönster att sticka och tänk, det går hur bra som helst att lära sig det utantill. Det kan man inte tro när man ser det.
Tyvärr kommer jag att få för lite garn, men det finns i Umeå så det ska säkert ordna sig.
Jag stickar med Superwash Vital.
Nu går det riktigt BRA med mina Januarisockar. Jag har förstått diagrammet och det är roligt att göra flätor. Det var allt tur att jag inte gav upp. Det var nära.
Posted by Picasa

fredag 9 januari 2009

Dagens arbeten

Januarisockarna i Sticka Meras sockklubb vållar mig en massa huvudbry. Jag stickar med Regia silk i en blågrå färg. Man börjar vid tån och stickar uppåt foten. Det gick bra ,jag fick en fin början efter en del omstarter. Men sen kom problemen, jag har stickat efter eng beskrivning några gånger tidigare och nu trodde jag att jag kunde det. Men icke det. Problemet för mig är att jag klarar inte att läsa av beskrivningen med ökn. och div. annat. Nu har jag i alla fall kommit till varv 15 och det syns flätor som ska bli till på foten. Som tur är, så finns hjälp att få i Sockklubben!!!

Även detta påbörjat nu i kväll. Det ska bli benvärmare ,mer om det senare.
Posted by Picasa

onsdag 7 januari 2009

Mössbyte Vantbyte



Jag har anmält mig till både mössbyte och vantbyte.
Nu är det bara att vara flitig.
Mössan ,"baskern", har jag redan stickat.

måndag 5 januari 2009

Tävling igen

Här finns mycket fint!!! Handlas Hantverk Om du länkar hit och tittar så kan JAG vinna ett mycket fint pris. Titta gärna in där.
Idag har vi varmt här i Luleå, -6 grader. Jag har tagit en långpromenad med hunden Lina och nu blir det lunch och sen ska jag sy på mitt lapptäcke.
Det är så mycket enklare att ta fram stickningen, så därför blir det inte att jag syr så mycket just nu. Jag håller i alla fall på med ett stort lapptäcke, som ska bli som en pläd med mjukt och skönt foder.
Bild kommer så småningom, det ska bli klart nu under januari har jag tänkt.
Jag är med i Månadens mönster som finns hos http://www.galenigarn.se
Jag har fått mitt första paket. garn och mönster till sockar i rosa/lila. Nu har jag just satt igång med den stickningen och det är inte det enda som jag startat just nu. Ibland blir det bara så.
Jag har även börjat på Sticka Meras januarisockar och Pomatomus stickKAL hos Stickfrossa
Sen så har jag ju liksom många andra några "ofullbordade" verk.
Ja tänk så mycket roligt det finns att göra, aldrig är jag sysslolös.

lördag 3 januari 2009

Tävling

Titta in hos Stickfrossa. Där hittar du en tävling och en trevlig blogg.